Talne doze z vtičnicami: za popoln nastop napajanja in podatkov

Serija talnih doz z vtičnicami UDHOME pripelje električne, podatkovne in multimedijske priključke tja, kjer so potrebni. Talne doze z vtičnicami serije UDHOME se vgrajujejo neposredno na osnovna tla ali v estrih in se spojijo z elektroinstalacijskimi cevmi – preprosteje ne gre. Talne doze UDHOME se integrirajo zahvaljujoč svojemu elegantnemu, neopaznemu dizajnu v notranjo arhitekturo prostora. V primeru uporabe, ko so preklopni pokrovi zaprti, so vidne samo visokokakovostne površine, izdelane iz čistega nerjavečega jekla ali masivne medenine. Zahvaljujoč svoji stabilni konstrukciji so talne doze razen tega tudi neobčutljive na vsakodnevne obremenitve v stavbnih, pisarniških in upravnih prostorih.

Talne doze UDHOME4 in UDHOME9 so idealna rešitev v primeru potrebe po raznolikih vrstah vgradnih elementov in suho vzdrževanih talnih oblog. Ponujajo veliko prostora za vgradnjo električnih, podatkovnih in multimedijskih priključkov ter so dostopne v izvedbah iz diskretnega nerjavečega jekla in elegantne medenine. z dimenzijami 140 x 140 mm združujejo eleganten videz in funkcionalnost.

Talne doze z vtičnicami prepričajo z maksimalno prilagodljivostjo

Za največjo možno mero prilagodljivosti je talne doze po potrebi mogoče opremiti s priključki za električno napajanje in podatkovnimi ter multimedijskimi priključki, na primer z OBO-vim obsežnim programom Modul 45. Lahko pa se uporabijo tudi običajni standardnimi vgradni elementi drugih proizvajalcev.

Montaža električnih in podatkovnih ter multimedijskih vtičnic serije Modul 45 je zelo preprosta in se izvaja brez orodja, delo pa je posledično hitrejše in prijetnejše. Zahvaljujoč enotnim vgradnim dimenzijam 45 x 45 mm in velikemu številu izvedb se lahko sistem uporablja za najrazličnejše namene. To so lahko HDMI, USB ali drugi avdio priključki. Talne doze z vtičnicami UDHOME zahvaljujoč svoji praktični strukturi zahtevajo veliko manj prostora glede na druge elektroinstalacijske talne doze. Tudi dovod kablov in elektroinstalacijskih cevi je veliko bolj preprost: ti se vse do doze UDHOME preprosto vodijo v estrihu v običajnih ceveh. Z lahko dostopnimi podporami za izravnavo se lahko zgornji okvir talnih doz brez težav prilagodi zgornjemu robu talnih oblog. Opcijsko, s pomočjo seta za povečanje višine, je možna preprosta prilagoditev višine, celo v primeru višjih talnih slojev.

Vodotesna talna doza UDHOME2 tudi za mokro vzdrževanje

Talna doza UDHOME2 prepriča z že običajno mnogostranskostjo in je na voljo v treh različnih izvedbah: s pokrovom iz nerjavečega jekla, z odprtino za talno oblogo in s tubusom. Talna doza s tubusom s stopnjo zaščite IP65 nudi posebno funkcionalnost, saj se lahko uporablja tudi v mokro vzdrževanih lesenih tleh in tleh z glazuro. Tubus ščiti instalacijski prostor pred vdorom vode.

Vodotesno talno dozo poleg tega zaznamuje tudi to, da se dobavi z vgrajeno dvojno vtičnico Modul 45, po izbiri pa je možno vgraditi še dve dodatni komunikacijski vtičnici. Osem predhodno vtisnjenih uvodnih odprtin (M25) omogoča preprosto spajanje s fleksibilnimi elektroinstalacijskimi cevmi. Okvir vodotesne talne doze se lahko prilagodi zgornjemu robu talne obloge s pomočjo štirih podpor za izravnavanje. V primeru višjih talnih nadgradenj se lahko montira set za povečanje višine z nivelirnim območjem z dodatnih 10–60 mm.

UDHOME4: plemenito jeklena talna doza za več raznolikosti

UDHOME4 talne doze z vtičnicami nudijo maksimalno prilagodljivost in jih je mogoče opremiti z električnimi vtičnicami in podatkovnimi ter multimedijskimi priključki. Na voljo sta dve konfiguraciji opreme, ki ju je mogoče prikrojiti individualnim potrebam: vgradnja šestih naprav pri opremljanju z dvema elektroelementoma Modul 45 ali vgradnja do štirih naprav pri konfiguraciji z dvema elektroelementoma. UDHOME4 pa zna prepričati tudi z videzom. S svojo posebno obliko se prilagaja tudi zahtevni prostorski arhitekturi. Vidna sta samo eleganten kovinski rob in odprtina za priključek kabla. Dostopna je v izvedbi iz medenine ali kot doza iz nerjavečega jekla. Z nivelirnim območjem, ki znaša do 30 mm, se doza zlahka prilagodi ravni končnih tal.

Plemenita, zmogljiva, primerna za vgradnjo v estrih: talna doza UDHOME9

Talne doze UDHOME9 so največje v seriji UDHOME. Združujejo diskreten dizajn z različnimi možnostmi uporabe. Tako talne doze UDHOME9 prepričajo z veliko prostora za montažo elementov za oskrbo z električno energijo ter podatkovno in multimedijsko tehniko. Talne doze UDHOME9 je mogoče opremiti z 9 standardnimi elektroelementi ali do 12 elektroelementi serije Modul 45. Vendar pa talne doze niso zgolj zmogljive v smislu opremljanja, temveč so prav tako plemenitega videza: na voljo so v izvedbah iz nerjavečega jekla in medenine.

OBO-ve talne doze iz nerjavečega jekla v milanskem muzeju Museo della Pietá

Velik nastop za talne doze serije UDHOME: v milanskem muzeju Museo della Pietá postavljajo v dobro luč Michelangelovo zadnjo mojstrovino in skupaj s kanali znamke OKB decentno in prilagodljivo skrbijo za energijo okoli kipa "Pietá Rondaninini". Skulptura, ki upodablja Jezusa in Marijo, je Michelangelovo zadnje in hkrati nedokončano delo. Da bi omogočili dostop do električne energije tudi bližje kipu, so bile v parketu uporabljene kompaktne talne doze UDHOME. V talni oblogi vidni deli iz nerjavečega jekla se decentno zlijejo z ambientom muzeja. V kombinaciji z OKB-kanali so bili OBO-vi izdelki kos vsem zahtevam glede načrtovanja in oblikovanja tega zgodovinskega prostora. Izvedite več o OBO-vih talnih dozah v milanskem muzeju.

Videoposnetek montaže talnih doz z vtičnicami UDHOME

Nova talna doza UDHOME2

Montagevideo UDHOME2