close

Morda se nahajate na napačni spletni strani podjetja OBO-Bettermann. Preklopite lahko na različice naslednjih držav:

Sistemi kabelskih nosilcev

Sistemi mrežnih polic OBO

Tako raznolikih oblik kot njene naloge.
Oblikovanje brez meja
Mrežnih kabelskih polic ni vselej možno voditi samo vzdolžno ali v ravni liniji. Odvisno od uporabe je pogosto treba premagovati razne gradbene ovire ali izvesti nenavadne spremembe smeri, tako navpično kot vodoravno. Kabelske police OBO je z rezalnim orodjem možno prosto prirezati. Tudi tukaj je montaža preprosta in praktično preizkušena: hitro spojnik GRS bliskovito združi prilagojene police, in sicer brez vijačenja. Tako lahko na mestu montaže hitro in zanesljivo opravite tudi z nepredvidenimi nalogami.

Mrežna polica G Magic – Sistem za neposredno stensko ali stropno montažo

Optimalna izraba prostora
Tudi v majhnem prostoru: vsestransko mrežno polico je možno namestiti skoraj kjerkoli. Sistem G-GRM se lahko namesti neposredno na steno ali strop v katerem koli položaju. Z njim je mogoče optimalno izkoristiti prostor tam, kjer so vmesni stropi, in v prostorih s strežniki.

Vsestranski material
Sistem mrežnih polic G Magic ima ustrezno površino za vse namene, pa naj gre za suhe ali vlažne prostore, zunanje prostore, živilsko industrijo ali gradnjo predora. Izbira sega od elektrogalvanizirane do vroče cinkane površine, pa tudi do izvedbe iz nerjavečega jekla. Prilagodljive rešitve za najrazličnejše načine uporabe.

Prilagodljive, brezvijačne, obremenljive

GR-Magic®. Naš patent za univerzalni sistem.

Sistemska inovacija podjetja OBO: mrežne police s patentiranim sistemom spajanja GR-Magic® – nova definicija hitre montaže in prilagodljivosti.

Čas namestitve je pri odločitvi za izdelek vselej pomembnejši. OBO Bettermann z mrežno polico GR-Magic® v standardni izvedbi ali v obliki mrežne police G ponuja pravi inovativni sistem. Zaradi pritrdilnega sistema, ki ga je razvil in patentiral OBO, jo je možno brez orodja namestiti in montirati v nekaj sekundah.

Pri vzdolžnem spoju ne potrebujete spojk in orodja za montažo. Vtaknite in pritisnite skupaj, da zaskoči, in že je končano. Samo spojite in polica je nameščena. S tem se izognete skladiščenju in si posledično prihranite stroške. Z novo mrežno polico GR-Magic® tako resnično prihranite čas pri montaži, ne da bi to vplivalo na stabilnost in nosilnost. Preizkusi obremenitve so pokazali, da so sistemi GR-Magic® povsem enakovredni tradicionalnim vijačnim zvezam. Prepričajo tudi električne lastnosti: brez težav se dosežejo mehanske in električne vrednosti, navedene v smernicah VDE 0639 oz. novem standardu IEC/EN 61537. Sistem GR-Magic® se lahko poleg tega pritrdi na nosilec brez vijakov.

Ohranitev delovanja naprav v primeru požara s sistemom GR-Magic®

Inovacija OBO poleg hitre namestitve in različnih možnosti uporabe ponuja še dodatno pomembno prednost: pri požarnem preizkusu sistema mrežnih polic GR Magic® se je jasno pokazalo, da je ta v skladu s standardom DIN 4102, del 12. Pri tem je bil preizkušen način namestitve z obremenitvijo kabla 15 kg/m in razdaljo med podporami 1,5 m. S sistemom GR-Magic® se je obseg načinov namestitve še dodatno razširil. Sistem, ki je v vsakodnevni inštalacijski praksi premišljen, hiter in zanesljiv.