close

Morda se nahajate na napačni spletni strani podjetja OBO-Bettermann. Preklopite lahko na različice naslednjih držav:

Izjava o varstvu podatkov

Izjava o varstvu podatkov

OBO Bettermann GmbH & Co. KG, Hüingser Ring 52, 58710 Menden (v nadaljevanju: „mi“) je kor lastnik spletne strani www.obo.de odgovorna služba za osebne podatke uporabnikov (v nadaljevanju : „vi“) spletne strani v smislu Zveznega zakona o varstvu podatkov („BDSG“).

Varujemo vašo zasebnost in zasebne podatke. Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo v skladu z vsebino teh določb o varstvu podatkov ter upoštevnim nemškim zakonom o varstvu podatkov, zlasti BDSG in zakonom o telemedijih („TMG“). V teh določbah o varstvu podatkov je urejeno, katere vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo, zato vas prosimo, da pozorno preberete v spodnje navedbe.

 

1. Zbiranje osebnih podatkov

1.1 Osebni podatki v smislu teh določb o varstvu podatkov so posamezni podatki o vaših osebnih ali objektivnih odnosih. Sem spadajo zlasti vaše ime, e-poštni naslov ter naslov in telefonska številka.

1.2 Med osebne podatke spadajo tudi podatki o vaši uporabi naše spletne strani, ki jih zbiramo na podlagi te izjave o varstvu podatkov. Z zgolj informativnim obiskom spletne strani se to praviloma izvede z uporabo dnevniških datotek in piškotkov.

 

2. Nameni uporabe

Vaše osebne podatke uporabljamo v naslednje namene:

2.1 Za obdelavo vaših želenih informacij oz. povpraševanj, ki ga npr. s kontaktnim obrazcem naslovite na nas.

2.2 Za pošiljanje naročenih novic.

2.3 Da zagotovimo, da vam je naša spletna stran predstavljena na učinkovit in zanimiv način.

2.4 Da vam omogočimo udeležbo pri interaktivnih ponudbah, kot npr. morebitne nagradne igre, če to želite.

2.5 Za preprečevanje morebitne zlorabe, kot npr. namerni napadi na sisteme OBO, oz. zagotavljanje varnosti.

 

3. Informacije o vašem računalniku, piškotkih in iskanju

3.1 Ob vsakem vstopu na našo stran zbiramo naslednje informacije o vašem računalniku oz. drugi napravi, s katero dostopate do naših spletnih strani: naslov IP vašega računalnika oz. druge naprave, povpraševanje vašega brskalnika ter čas tega povpraševanja. Poleg tega se v okviru tega povpraševanja zajameta status in prenesena količina podatkov. Zbiramo tudi informacije o izdelku in različici uporabljenega brskalnika ter operacijskem sistemu vašega računalnika. Dalje zbiramo, s katere spletne strani je bil izveden dostop do naše strani. Naslov IP vašega računalnika se pri tem shrani samo za čas uporabe spletne strani v skrajšani obliki in na koncu takoj izbriše, razen če ste izrecno privolili v shranjevanje naslova IP. Ostali podatki se shranijo za omejeno obdobje. Te podatke uporabljamo za delovanje naše spletne strani, predvsem za ugotavljanje napak spletne strani in njihovo odpravljanje, za ugotavljanje izkoriščenosti spletne strani in za izvedbo prilagoditev ali izboljšav.

3.2 V nekaterih okoliščinah zbiramo tudi informacije o uporabi naše spletne strani z uporabo tako imenovanih piškotkov brskalnik. in podatke za izmenjavo z našim sistemom o vašem brskalniku. To so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš podatkovni nosilec in ki shranijo določene nastavitve in podatke za izmenjavo z našim sistemom o vašem brskalniku. Piškotek praviloma vsebuje ime domene, s katere so bili poslani podatki o piškotku ter informacije o starosti piškotkov in abecedni identifikacijski znak. Piškotki našim sistemom omogočajo prepoznati napravo uporabnika in dati takoj na voljo morebitne prednastavitve. Ko uporabnik dostopa do platforme, se piškotek posreduje na trdi disk računalnika posameznega uporabnika. Piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran ter vam ponuditi še boljšo in vam prirejeno storitev. Omogočajo nam, da ponovno prepoznamo vaš računalnik, ko se vrnete na spletno stran in s tem:

– shranjevanje informacij o prednostnih aktivnostih na spletni strani in tako našo spletno stran usmeriti vašim interesom. To vsebuje npr. oglaševanje, ki ustreza vašim osebnim interesom;

– pospeševanje hitrosti obdelave vaših povpraševanj.

3.3 V piškotkih, ki jih uporabljamo, so shranjeni zgolj zgoraj navedeni podatki o vaši uporabi spletne strani. To se ne izvede z dodelitvijo vam osebno, ampak z dodelitvijo identifikacijske številke piškotku („ID piškotka“). Spojitev ID piškotka z vašim imenom, naslovom IP, ali podobnimi podatki, ki bi lahko omogočil dodelitev piškotka vam, se ne izvede.

3.4 Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletna služba za analizo družbe Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke“, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o uporabi te spletne strani, ustvarjene s piškotki, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. V primeru aktiviranja anonimnosti IP-ja na tej spletni strani, pa bo Google pred tem skrajšal vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih pogodbenih državah Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih Google poln naslov IP prenese strežniku v ZDA in tam skrajša. Po naročilu lastnika te spletne strani bo Google te informacije uporabil ,da oceni vaše koriščenje spletne strani, za sestavo poročil o aktivnostih spletne strani in za pridobivanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in uporabo interneta, za lastnika spletne strani. Naslov IP, ki ga je Google Analytics posredoval z vašega brskalnika, se ne združi z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; vendar opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko beleženje podatkov, ki jih ustvari piškotek in podatkov, ki se nanašajo na uporabo te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP) za Google, in obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite tako, da z naslednje povezave (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) prenesete razpoložljivi vtičnik brskalnika in ga namestite.

Beleženje podatkov z Google Analytics lahko preprečite s klikom na spodnjo povezavo. Prikaže se piškotek za zavrnitev sodelovanja (Opt-Out-Cookie), ki preprečuje prihodnje beleženje vaših podatkov ob obisku te spletne strani: Onemogočanje Google Analytics.

Več informacij o pogojih uporabe in varstvu podatkov najdete na povezavi /http://www.google.com/analytics/terms/de.html oz. https://www.google.de/intl/de/policies/. Opozarjamo vas da je bil Google Analytics na tej spletni strani razširjen s kodo „gat._anonymizeIp();“, ki zagotavlja anonimno beleženje naslovov IP (tako imenovani IP-Masking).“

Uporabljamo Google Analytics, vključno s funkcijo Univerzalne analitike. Univerzalna analitika nam omogoča, da aktivnost na naših straneh analiziramo z zaznavo vseh naprav (npr. zaznamo dostop do strani prek prenosnika in kasneje prek tabličnega računalnika). To je omogočeno z določevalno dodelitvijo ID-uporabnika za določenega uporabnika. Takšno dodelitev dobite, če se registrirate, ker želite odpreti račun stranke oz. se prijavite s svojim računom stranke. Googlu ne bodo posredovani nobeni osebni podatki. Tudi če Univerzalna analitika Google Analyticsu omogoča dodatne funkcije, to ne pomeni, da je s tem povezana omejitev ukrepov varstva podatkov, denimo IP-Maskinga ali upravljanja dodatkov brskalnika (Browser-Add-on ).

3.5 Preden se piškotki naložijo na vašo napravo, vas o tem obvestimo na naši glavni spletni strani in sicer tako, da se na zaslonu pojavi besedilo:
„Napotek za uporabo piškotkov: piškotki nam pomagajo pri zagotavljanju naših storitev. Če uporabljate naše spletne strani, štejemo, da se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnejše informacije v zvezi z uporabo piškotkov najdete na strani o zaščiti podatkov.“
Če uporabljate našo spletno stran, se s tem strinjate z uporabo in nalaganjem piškotkov na vašo napravo. Vaš brskalnik lahko nastavite tudi tako, da shranjevanja piškotkov ne dovoljuje. Upoštevajte, da lahko v tem primeru našo spletno stran uporabljate le omejeno ali pa sploh ne. Če želite sprejeti le naše lastne piškotke, ne pa tudi piškotke naših ponudnikov storitev in partnerjev, lahko v vašem brskalniku izberete nastavitev „Blokiraj piškotke tujih ponudnikov“.

 

 

4. Pošiljanje novic

(1) Z novicami vas obveščamo o naši ponudbi storitev.

(2) Če želite prejemati novice, nam posredujte vaš e-poštni naslov, kot tudi informacije, ki nam bodo omogočile preverjanje, da ste lastnik navedenega e-poštnega naslova oz. da se lastnik e-poštnega naslova strinja s prejemanjem novic. Drugih podatkov ne potrebujemo. Navedene podatke potrebujemo samo za pošiljanje novic in ne bodo posredovani tretjim osebam.

(3) S prijavo na novice se strinjate s tem, da bosta shranjena vaš naslov IP in datum prijave. To shranjevanje je namenjeno dokazovanju v primeru, da tretja oseba zlorabi e-poštni naslov in se prijavi na novice brez vedenja upravičene osebe.

(4) Vaše soglasje za shranjevanje podatkov, e-poštni naslov in njegova uporaba za pošiljanje novi lahko kadar koli prekličete. Preklic lahko izvedete prek povezave v novicah samih ali s sporočilom na naslednji e-poštni naslov digital@obo.de.

 

5. Kontaktni obrazec

(1) Z uporabo kontaktnega obrazca se strinjate, da bodo v njem navedeni kontaktni podatki in dodelitev za možna dodatna vprašanja trajno shranjeni.

(2) Dodeljeno soglasje lahko umaknete kadarkoli z veljavnostjo za prihodnost, tako da nam pošljete e-sporočilo na digital@obo.de.

 

6. Varnost podatkov

Vse nam posredovane informacije bodo shranjene na strežnikih znotraj meja Evropske unije. Žal prenos informaciji prek interneta ni popolnoma varen, zaradi česar tudi ne moremo jamčiti za varnost podatkov, ki jih boste prek interneta posredovali naši spletni strani. Vsekakor pa je naša spletna stran in ostali sistemi prek tehničnih in organizacijskih ukrepov zavarovana proti izgubi, uničenju, dostopanju in spremembam podatkov ali distribuciji podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Še posebej poudarjamo, da se vaši osebni podatki na naši strani prenašajo kriptirano. Za to uporabljamo kodirni sistem SSL (Secure Socket Layer) oz. LS (Transport Layer Security).

 

7. Posredovanje vaših osebnih podatkov

(1) Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim, razen če ste se s tem strinjali ali pa imamo zaradi zakonskih določil in/ali uradnih ali sodnih odredb do tega pravico ali pa je to naša dolžnost. V tem primeru lahko gre za posredovanje podatkov v namene kazenskega pregona, ukrepov za ubranitev pred nevarnostjo ali uveljavljanju intelektualne lastnine.

(2) V namene pošiljanja zahtevanega materiala z informacijami se lahko pripeti, da bodo vaši podatki posredovani pooblaščeni osebi za obdelavo podatkov. Te osebe skrbno izberemo in jih prek pogodbe zavežemo k upoštevanju zahtevanih tehničnih in organizacijskih ukrepov skladno z 9. členom Zveznega zakona o varstvu podatkov (BDSG).

 

8. Varstvo podatkov in spletnih strani tretjih oseb ter družbenih medijev

(1) Spletna stran lahko vključuje hiperpovezave k ali od tretjih oseb. Če boste sledili hiperpovezavi, upoštevajte, da ne moremo prevzeti odgovornosti ali jamstva za tuje vsebine ali pogoje varovanja podatkov. Prosimo vas, da se prepričate glede posameznih veljavnih pogojev varovanja podatkov, preden na takšne strani posredujte osebne podatke.

(2) Naša spletna stran vključuje povezave, ne pa vtičnikov do sledečih omrežij: Facebook, Twitter, Youtube, Xing in LinkedIn, Google Plus. V zvezi z uporabo navedenih družbenih omrežij upoštevajte njihove določbe o varstvu osebnih podatkov.

 

9. Spremembe teh določb o varstvu podatkov

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo določbe o varstvu osebnih podatkov z veljavnostjo za prihodnost. Posamezna veljavna različica je na voljo na spletni strani. Prosimo, da to spletno stran redno obiskujete in se seznanite z veljavnimi določbami o varstvu osebnih podatkov.

 

10. Vaše pravice in kontaktni podatki

Kadar koli imate pravico do brezplačnega vpogleda v vaše osebne podatke, kadar koli jih lahko po potrebi tudi popravite in/ali izbrišete in/ali zahtevate, da jih zaklenemo. V te namene in/ali namene prejema natančnejših informacij v zvezi z omenjenim,nam pišite na digital@obo.de. Če imate vprašanja, komentarje ali povpraševanja v zvezi z našim zbiranjem, obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov, nam prav tako pišite na spodnji e-poštni naslov. Nadalje smo vam na voljo tudi na sledečih kontaktnih podatkih:

OBO BETTERMANN GmbH & Co. KG
Hüingser Ring 52
D-58710 Menden
Telefon: 0049-2373-89-0
Telefax: 0049-2373-89-238