close

Morda se nahajate na napačni spletni strani podjetja OBO-Bettermann. Preklopite lahko na različice naslednjih držav:

Trajnost pri podjetju OBO

Ekološka vzdržnost

Ekološka vzdržnost pri proizvodnji: regeneracija v proizvodnji

V podjetju OBO se odpad proizvodnje ne zavrže.
OBO za svoje proizvode uporablja izključno zelo kakovostne surovine. Ena izmed teh je univerzalna umetna masa PVC, ki se uporablja, na primer, pri kanalih za ožičenje.

Zaradi inovativnega procesa recikliranja je sedaj material mogoče izrabiti še bolje. Pri tem se nastali odpad pri štancanju – tako imenovani regenerat ponovno dovede ekstruziji. Zapleten postopek reciklaže pri tem skrbi za enako kakovost materiala – letno nastalih 923 ton PVC-regenerata. Istočasno se prihrani veliko energije. Natančneje povedano: 415 ton olja, 314 ton plina, 111 ton premoga. To ustreza zmanjšanju izpustov CO2 za 1108 ton.

Ekološka vzdržnost pri proizvodnji: zelena prihodnost sistemov kabelskih polic

OBO revolucionira sodobno polaganje kabelskih polic – z novimi KTS-proizvodi Magic.
„Ali so pri sistemih kabelskih nosilcev inovacije še sploh mogoče?“ Ko so si bistroumne glave v podjetju OBO to vprašanje zastavile prvič, nihče več ni verjel, da bi se odgovor še lahko glasil „Da“. Da je temu vendarle tako, dokazuje OBO s svojim na svetu edinstvenim patentiranim proizvodnim postopkom DUO-Plus. Ta srednje težkih in težkih sistemov kabelskih nosilcev OBO ne naredi le bolj obremenljive in prijaznejše za montažo, temveč tudi bolj okolju prijazne.

Tudi okolje pridobi z novim DUO-Plus proizvodnim postopkom in v celoti na novo razvito sistemsko tehniko: pri proizvodnji kabelskih polic pomeni to na leto približno 2.600 ton izpustov CO2 manj kot pri standardnem postopku. Preračunano v število prevoženih kilometrov običajnega avtomobila ustreza to 375 krogom okoli Zemlje. Da bi to količino izpustov CO2 na leto kompenzirali, bi morali posaditi približno 200.000 bukev.

Ekološka vzdržnost z novimi materiali: rastoča potreba po obnovljivih surovinah

OBO nudi znane in pogosto uporabljene proizvode za sisteme za spajanje in pritrjevanje sedaj tudi iz obnovljivih surovin.
Material novih proizvodov GREEN PRODUCTS so inovativne umetne mase na osnovi obnovljivih surovin, kot sta na primer celuloza (sestavina lesa) ali bio-poliamid. Lastnosti ostanejo nespremenjene: material je mogoče prav tako dobro obdelovati kot primerljive proizvode iz običajnih umetnih mas. Tudi pri življenjski dobi ni razlik.

Uporaba novih proizvodov GREEN PRODUCTS je naslednji korak podjetja OBO na poti do večje stabilnosti, vzdržnosti in trajnosti. Z obvarovanjem fosilnih virov bodo proizvodi tako modernim zahtevam po večji okoljski združljivosti zgradb kos na prav poseben način.

Ekološka vzdržnost pri porabi energije: preizkušena zanesljivost je sedaj na voljo tudi z integrirano lučko.

OBO sistemi kabelskih nosilcev z integriranimi LED svetilkami skrbijo za večjo učinkovitost in varnost v parkirnih hišah.
OBO in Hella skupaj odpirata novo poglavje razsvetljave – s sistemi kabelskih nosilcev z integriranimi LED-moduli. Pri tem se izkažejo neslutene prednosti pri montaži in trajnem obratovanju. Osnova temu novemu načinu inštalacij so svetlobne enote, sestavljene iz kabelske police, kabelske lestve ali majhnega AZ kanala in LED-modula. Integrirani sistem se odlikuje zaradi svoje nizke porabe energije, dolge življenjske dobe, robustnosti in nizke stopnje vzdrževanja. Primerjava z običajnim sistemom razsvetljave se vsekakor splača: pri 3.000 svetilkah in amortizacijskem času pod 1,5 leta pomeni to pri 30-letni uporabi prihranek v višini 3 milijonov evrov obratovalnih stroškov in zmanjšanje izpustov CO2 za 600 ton na leto (0,57 kg/kWh).

Vedno več elektrike iz obnovljivih virov energije

Eden izmed pomembnih proizvodnih virov za proizvodnjo 30.000 proizvodov OBO je energija. Samo na lokaciji Menden se vsako leto porabi okoli 20 milijonov kilovatnih ur. Seveda je jasno, da taka potreba s seboj prinese tudi posebno odgovornost. Zato je OBO dosledno presedlal na 100-odstotno regenerativno ustvarjeno naravno električno energijo.

Z odločitvijo za elektriko iz obnovljivih virov OBO zmanjša emisije CO2 za 9.800 ton letno. Za primerjavo: natanko toliko emisij bi nastalo, če bi vsak od 2000 zaposlenih v podjetju OBO s svojim avtomobilom prevozil 28.000 kilometrov na leto. Da bi tako količino CO2 prihranili na biološki način, bi moral vsak od njih posaditi na primer 783.000 bukev.
Brezmadežni izvor naše zelene električne energije v skladu s strogimi direktivami preskuša in potrjuje TÜV Süd. Sprememba pomeni naslednji korak podjetja OBO na poti do večje stabilnosti, vzdržnosti in trajnosti.

Na drugačen okolju prijazen vir energije stavi OBO-v obrat na Madžarskem. Nov fotonapetostni sistem s skupno močjo 13.000 Wp izrablja energijo Sonca in tako podpira obratovanje lastnega proizvodnega obrata.