close

Morda se nahajate na napačni spletni strani podjetja OBO-Bettermann. Preklopite lahko na različice naslednjih držav:

Trajnost pri podjetju OBO

Socialna vzdržnost

Socialna stabilnost na podlagi spodbujanja naših sodelavcev: OBO in zdravje

Da bi še nadalje ostali konkurenčni, potrebujemo v podjetju OBO zdrave in motivirane ljudi.
Z motom „OBO in zdravje“ ima vsak zaposleni v podjetju na voljo obsežno ponudbo aktivnosti za krepitev zdravja. Ta sega od nasvetov za premagovanje stresa in brezplačnih preventivnih pregledov do privlačnih športnih in prostočasovnih aktivnosti. Želimo, da se ljudje pri podjetju OBO dobro počutijo.

Priložnosti za naš podmladek

„OBO Styles“ je uspešen vajeniški projekt, ki je že osvojil nagrado za inovacijo.
Pri tem nenavadnem podjetniškem konceptu vajenci pri podjetju OBO proizvode razvijajo in izdelujejo samostojno. Pri tem se naučijo, kako potekajo procesi in vodenje projekta. Vajence usmerjajo in podpirajo pokrovitelji ter njihovi mentorji na posameznih strokovnih oddelkih.
OBO Styles naredi izobraževanje predvsem bolj doživeto in praktično ter vajencem omogoča vpogled v različne veje izobraževanja. Vajencem se na šolanju namreč posredujejo vsebine v povezavi z njihovo lastno poslovno aktivnostjo. Ta koncept je prepričal žirijo s 100.000 evri dotiranega nagradnega natečaja „Innovationspreis Sauerland“ – izvrstno doživetje za naše vajence.

Andreas Bettermann je leta 2011 prevzel pokroviteljstvo zveznega natečaja za mlade elektrotehnike (BLW).
Združenje nemških obrtnikov je že 60 krat priredilo praktični natečaj mladih obrtnikov. OBO že veliko let spada, poleg še nekaterih drugih lastniško vodenih proizvodnih podjetij, med zveste podpornike zveznega natečaja. Tako ustvarja most med industrijskimi podjetji in mladimi obrtniki. Ta natečaj je priložnost za osebno spoznavanje stvari, ki stojijo za poklicnim vsakdanom proizvodov, in rešitev elektro panoge. Zato na zmagovalčevo slavje že več leti vabimo industrijske podjetnike. Leta 2011 je Andreas Bettermann odločno nakazal pomen poklicnega izobraževanja in sodelovanja obrtništva in industrije.

Socialna stabilnost na podlagi spodbujanja otrok po vsem svetu: nova šola v Ugandi

OBO že več let podpira socialne in kulturne projekte po vsem svetu. Malo pred koncem jubilejnega leta se je pridružil še nov projekt v Afriki: v Ugandi se s pomočjo donacij postavi šola Christopha Bettermanna.
Gre za šolo za prizadete otroke, ki do sedaj niso imeli možnosti izobraževanja. Šola je zrasla v centralnem okrožju Mubende, kjer živi 440.000 prebivalcev. V njej bodo v prihodnje dan za dnem šolali 400 otrok, ki bodo v osmih letih pridobili osnovnošolsko izobrazbo. Sirote in otroci, ki so od šole zelo oddaljeni, bodo nastanjeni v šolskem internatu. Medicinska postaja, terapije
in negovalni prostori prav tako spadajo k šoli. Otvoritev je načrtovana za april 2012.

Šef podjetja OBO, Ulrich Bettermann, omogoči gradnjo. Njegovo angažiranje za prizadete otroke ima zelo osebne razloge. Christoph Bettermann, najmlajši od njegovih štirih otrok, je že od otroštva po napaki anestezista pri nedolžni operaciji pristal na invalidskem vozičku. Christoph živi večinoma na Madžarskem, kjer je njegova naloga, da v tamkajšnjem obratu podjetja OBO v mestu Bugyi pri Budimpešti vodi 600 zaposlenih. Ta 25-letnik je zmeraj živahen in dobre volje. On in njegov oče sta praktično neločljiva in vse opravljata skupaj, kolikor čas to dopušča.

Partner pri realizaciji šole „Christoph-Bettermann-Schule“ je združenje „Kindern eine Chance“, ki je od leta 2008 v Afriki pomagalo predvsem sirotam obolelih za AIDS-om. OBO je poskrbel za to, da vsa zbrana sredstva gredo neposredno in v popolnosti v dobrodelne namene. Patron šole Christoph Bettermann: „Vem, kako pomembna je pomoč. Meni je pomagalo že več ljudi, zato bi rad del tega predal naprej in pomagal najrevnejšim.“

Socialna stabilnost na podlagi spodbujanja otrok po vsem svetu: jubilejne denarne nagrade za Vietnam

1.000 evrov za vsako leto: v jubilejnem letu OBO 2011 je podjetje, skupaj s svojimi partnerji, podarilo 100.000 evrov za izgradnjo zasilnega vrtca za otroke v Vietnamu.
Podjetje se je na slavnostni rojstnodnevni proslavi in otvoritvi strokovnega centra za kovine na sedežu v kraju Menden/Sauerland odpovedalo darilom in namesto tega prosilo za donacije za vrtec. Stranke in poslovni partnerji podjetja OBO Bettermann so skupno podarili 54.461,93 evra. Ta znesek je OBO zaokrožil navzgor tako, da gre za vsako od stotih let podjetja OBO 1.000 evrov v Vietnam. Zasilni vrtec Ben Tre se je odprl decembra 1997 in je v središču glavnega mesta istoimenske province. Ben Tre je v delti Mekonga, približno 80 kilometrov jugo-zahodno od mesta Ho Chi Minh.

Socialna stabilnost na podlagi skupnih pravil obnašanja: odgovornost nosi vsak.

Socialna odgovornost se začne v lastni glavi. Vendar kaj pomaga, ko ima o tem vsak svojo predstavo in jo želi tudi uveljaviti? K delujočemu socialnemu sistemu spadajo pravila in standardi. Samo tako so mogoči spoštljivo medsebojno druženje in komuniciranje ter čezmejni in odgovorni poslovni procesi. V ta namen so proizvajalci in ponudniki v elektroindustriji razvili svetovni standard, ki se mu je priključil tudi OBO.

Bistvena osnova za privzetje kodeksa obnašanja elektroindustrije (EICC) je razumevanje, da mora podjetje pri vseh svojih aktivnostih v vsakem oziru dosledno spoštovati zakone, direktive in predpise dežel, v katerih je aktivno. Kodeks spodbuja udeležence k temu, da naredijo več, kot le upoštevajo zakone, ampak da tudi ustvarjajo mednarodno priznane standarde ter tako spodbujajo socialno in ekološko zavest. OBO se temu cilju čuti obvezan in zahteva priznanje kodeksa tudi s strani svojih neposrednih dobaviteljev.

Kdor sodeluje s podjetjem OBO, se opredeli tako za varne pogoje dela v nabavni verigi kot tudi za spoštljiv in korekten odnos vseh zaposlenih.